MANTAR TOHUMU FOR DUMMIES

mantar tohumu for Dummies

mantar tohumu for Dummies

Blog Article

Kompostu hazırlamak için öncelikle karanlık ve nemli bir oda bulabilirsiniz. Bu profesyonel yetiştirme ortamlarında özel mantarhaneler ya da depolar olmaktadır. Sizler, evlerin en alt odalarını ya da bodrumlarını kullanabilirsiniz.

İstiridye mantarı yapraklarının kenarı yukarı doğru dönüyorsa veya mantar sapı uzuyorsa oksijen yetersizdir.

Dezenfekte edilerek hazırlanan mantarlar daha sonra temiz bir beyaz karton veya temiz bir beyaz karton veya temiz bir cam üzerine, sap ve lameller aşağıda gelecek şekilde yerleştirilir. Hava akımını engellemek ve aseptik koşulları sürdürmek amacıyla üzeri temiz bir cam fanusla kapatılır. Standard oda sıcaklığında birkaç gün sonra şapka kendiliğinden açılır ve lameller görülür. Lamellerin üzerinde oluşan olgun sporlar cam veya karton üzerine dökülmeye başlar. 18-19°C'de bırakılan mantarlar oldukça bol spor bırakmaktadır. karton veya cam üzerinde siyah kahverengi bir iz meydana getiren sporlar bir suluboya fileırçası gardenımıyla toplanıp steril cam kaplara konur ve kapların ağzı kapatılır. Elde edilen sporlar taze olarak kullanılabileceği gibi uzun süre saklandıktan sonra da çimlendirilebilirler. Kuru ve serin bir yerde mantar Sporlarının altı ay canlı kalabildiği bildirilmektedir. Sporlar soğukta muhafaza edildiğinde bu süre birkaç yıla kadar çıkabilir.

Kalitelitohumları emeğinizle birleştirerek ülkemizde altın değerinde kabul edilenşahane kuzu göbeği mantarları yetiştirebilirsiniz.

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

evinizde işyerinizde yada bahçenizde kuzu göbeği mantarı yetiştirin. Sporlar tahıl tanelerine aşılanmıştır. buğworking day yada akdarıya aşılanmış milyonlarca spor tanesi.

Başınızı yesin mantarınız bu ne be basit bir konuyu anlaşılmaz hale getirip birde tarif diye anlatmaya utanmıyor musunuz pislik herifler ya adam gibi anlatın ya def olup gidin insanlarla alay etmeyin be

Kuzugöbeği ılıgentleman iklimlerde yetişen yenilebilir mantar çeşididir. Nisan ayından Mayıs ayının sonlarına kadar bahar aylarında yetişir. Kuzugöbeği, uzun bir hücre tabakası ile kaplı sıra dışı yapısı ile karakterize edilir.

Elde edilen besinler sayesinde yemeklerinize lezzet kazandırır. Tek başına kızartma ve ızgara olarak tüketildiği gibi özellikle et yemeklerinde, sotelerde kullanılan lezzetli bir gıfatherır. Hobi olarak yetiştirmenin yanı sıra ticari olarak da yetiştirebilir ve satabilirsiniz. Olgunlaşan mantarları hasada uygun bir şekilde toplayıp organik yemeyi 7 7 dostlarınıza hediye edebilirsiniz. Saklama koşullarına dikkat ederek uzun süre taze muhafaza edebilir ya da toplayıp pişirebilirsiniz. İstiridye mantarı satarken dikkatli olmanızda fayda vardır. Yetiştiriciliği devamlı ve rutin yapmaya başladığınızda oldukça karlı bir iş haline getirebilirsiniz. Müşterilerin çoğu hem yetiştirmenizi hem de bu besini tüketmenizi tavsiye eder. Bu ürünü satın alırken oldukça güvenilir bir yerden aldığınızdan emin olmanız gerekir. Bu sebeple Trendyol'a gönül rahatlığı ile güvenebilirsiniz. Bu eğlenceli ve bir o kadar da zevkli serüvene katılmak isterseniz Trendyol on the web alışveriş avantajlarıyla bu ürünü sipariş edebilir ve satın alabilirsiniz.

Measurement göndereceğimiz mantar tohumunu yine aynı pakette dimension göndereceğimiz mantar torfuna karıştırarak ağzı geniş bir kaba ekiniz. 4-five günde bir fileıs fileıs şeklinde nemlendirme yapınız. Mantarlar forty-45 güne kadar çıkmaya başlayacaktır. Torf ve tohum yanında sizlere mantar get more info yetiştiriciliği hakkında bilgi verecek eğitim kılavuzu da göndereceğiz. Birden fazla siparişlerinizi kargo parasının daha az tutması için tek pakette göndereceğiz.

Alt tabakanın yanı sıra, istiridye yetiştirmek için başkaca ihtiyacınız olan malzemeler vardır. Bu malzemeler şu şekildedir;

Ticari üretimi haricinde hobi olarak da evde istiridye mantarı yetiştirme şansı vardır. Böylece 4 kişilik bir ailenin istiridye mantarı ihtiyacını evde karşılayabilirsiniz.

Mantarlar doprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

Genellikle de kuzugöbeği mantarı; Akdeniz, Karadeniz ve Ege kıyılarında Mart ve Mayıs aylarında yetiştirilir. İşte Kuzu göbeği hakkında merak edilen tüm detaylar.

Report this page